Wat is het verschil tussen kwaliteit in keuen ? En waar moet ik op letten.

Kwaliteit verschil keuen: 
Vaak wordt er gevraagd wat nou het verschil is in prijs en kwaliteit van keuen. 
Het verschil zit in de droging van het materiaal en of een keu is samengesteld. 
De goedkopere keuen zijn kunstmatig gedroogd. Er zijn 2 verschillende droog technieken. Kunstmatige droging en natuurlijke droging. 
Kunstmatige droging: 
De boom wordt omgezaagd. Daarna wordt de boom in balken gezaagd. Dan gaan deze balken (5 x 5 cm) in een droogoven totdat het hout droog is. Dan wordt er een keu van gemaakt. Het hout is dan wel droog maar de cellen waar hout is opgebouwd hebben niet genoeg kunnen krimpen. 
Natuurlijke droging: 
De boom wordt omgezaagd. Deze ligt dan minimaal 1 tot 2 jaar te drogen. Dan worden er balken van gezaagd. En deze worden dan opgestapeld voor nog 1 jaar om te drogen. Dan worden de balken 8 kantige gezaagd. Na nog een keer droging, wordt deze grof gedraaid in de vorm van een keu. Daarna wordt er pas een keu van gemaakt. Hierdoor krijg je dat de cellen veel meer mee kunnen krimpen, waardor je meer massa krijgt in het zelfde materiaal. 
Dical of samen gestelde keu: 
Een dical keu (plakplaatje) is eigenlijk om de keu te verfraaien. Zie er mooi uit, maar de keu is uit een stuk gemaakt. 
Een samen gestelde keu is opgebouwd uit verschillende houtsoorten. Waardoor de keu stabieler wordt er minder trillingen zal overbrengen. Hierdoor krijg je meer rust met spelen.

Gewicht:

In het algemeen zijn keuen tussen de 470 en 500 gram Libre keuen. Deze hebben dan ook een topeind dikte van 11 mm. Keuen boven de 500 gram zijn dan driebanden keuen. met een topeind dikte van 12 mm. Wilt u nu een ander gewicht met topeind dikte. Dit kunt u aangeven als u besteld bij de opmerkingen (deze vindt u als u uw gegevens allemaal moet invullen).

Diverse pomeransen:
Gemaakt van rundleer of van varkensleer (gelaagd).
Wij adviseren de gelaagde pomerans. Dit doordat deze beter het krijt vasthoud. Ook blijft de pomerans beter in vorm, heeft goede veerkracht en gaat veel langer mee. De meest verkochte pomerans hierin is de “Da Vinci met 5 lagen en de Kamui” pomerans met 8 tot 10 lagen.
Super soft en soft voor Libre. Soft en Medium voor driebanden