Is ping pong gezond?

  • Posted on
  • 0

Is ping pong/tafeltennis gezond?

 pingpong

 

Ping pong of tafeltennis is een erg leuke sport om te spelen op school, thuis of op je vereniging. Naast het feit dat pingpongen erg leuk is om te spelen, brengt het ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Niet alleen is tafeltennis goed voor je fysieke gezondheid, maar er zijn ook veel mentale voordelen aan ping pong waaronder:

 

Conditie en reflex

Iedereen weet dat ping pong net zoals andere sporten een goede manier is om je conditie en reflexen te trainen. Als je regelmatig tafeltennis speelt, wordt ook je balans een stuk verbeterd, want bij het spelen van ping pong moet je namelijk snel van richting kunnen veranderen om fatsoenlijk te kunnen spelen in de sport.

 

 

Blessuregevoelig

Als je een sport zoekt met minder kans op blessures ben je bij tafeltennis aan het juiste adres! De sport staat namelijk bekend op zijn lage blessures. Om die reden is tafeltennis dus een perfecte optie als je blessuregevoelig bent. Omdat de sport dus een lage risico heeft op blessures zorgt dit er voor dat zowel jong als oud het goed kunnen beoefenen.

 

Goed voor de hersenen

Je zou het misschien niet denken, maar ping pong is een goede sport om je hersenen te trainen. Het activeert namelijk gelijktijdig verschillende plekken van de hersenen terwijl je aan het tafeltennissen bent. Ook is de sport erg goed voor je reflexen, oog- handcoördinatie en het trainen van de onder- en bovenlichaam.

 

Dat tafeltennis dus goed is voor je hersenen is geen geheim meer. Het Amerikaanse instituut Sport and Art Educational Foundation zet tafeltennis in om patiënten met een vroege vorm van Alzheimer of dementie te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat patiënten die pingpongen zich vaker dingen goed kunnen herinneren. De reden hiervoor is omdat tafeltennis ervoor zorgt dat er gelijktijdig verschillende gebieden van de hersenen worden geactiveerd. 

 

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published