onze winkel

Over Van den Broek Biljarts

Biljartfabriek Van Den Broek bestaat sinds 1956. De heer W. van den Broek is de grondlegger van de Amsterdamse biljartfabriek. Op het plaatsje achter zijn woonhuis in Amsterdam West begon deze huiswerker. Het bedrijf groeide en verhuisde naar de Jordaan met een echte werkplaats. In 1963 verhuisde het bedrijf naar de Van Ostadestraat. De drie zonen kwamen bij pa in de zaak die lange tijd de voornaamste activiteiten op Amsterdam richtte, maar zijn vleugels van lieverlee toch uitspreidde over de rest van Nederland. In 2017 is het bedrijf uiteindelijk verhuist uit Amsterdam naar Almere

Eigen keu reparatie werkplaats

Cees van den Broek heeft het bedrijf in 1975 overgenomen van zijn vader. Hij werkte nauw samen met Herman Tolsma, die in 1980 verhuisde naar Almere en daar ook zelf een bedrijf starten, naast zijn werkzaamheden bij Van Den Broek Biljarts. Remco Tolsma, de zoon van Herman Tolsma heeft na het overnemen van z'n vaders zaak in Almere, in 1999 Van Den Broek Biljarts, overgenomen, van Cees en zijn vrouw Quirine van den Broek. Het bedrijf blijft onder de naam Biljartfabriek Van den Broek bestaan. Inmiddels werken er 4 personen in ons bedrijf. Sinds 1 januari 2000 hebben we het bedrijf van George Vermeulen Biljartservice overgenomen. We hebben onze drie bedrijven tot één bedrijf op één locatie samengebracht in de Van Ostadestraat.

In 2017 Zijn we uiteindelijk verhuist naar Almere. Daar zijn wij gevestigd in De vaart - Bolderweg 37 A/B.Hier hebben wij een oppervlak van 330 M2. Hierdoor hebben wij een veel grotere showroom en winkel. Samen met Dave Rooij, Tom Lehman en mijzelf (Remco Tolsma) hebben wij een compleet team dat voor u klaar staat.

Doordat wij ons steeds meer richten op onderhoud en service is het vervaardigen van nieuwe biljarts niet meer één van onze hoofdtaken. We zijn nu hoofddealer van Gabriels-, Brunswick-, Clash-, Lexor, Heemskerk en Buffalo biljarts. Sinds 2012 zijn we ook exclusief dealer van Montfort Biljarts. Een unieke service die wij bieden is het op maat bouwen van biljarts bijvoorbeeld op cruiseschepen en het bouwen van combinatiebiljarts waar zowel pool- als carambolebiljart op gespeeld kan worden. Naast onze activiteiten op biljartgebied leveren wij ook voetbaltafels, sjoelbakken, tafeltennistafels, airhockeytafels en alles op dartgebied.

 

Biljarten op een cruise schip.

 

Wij bouwen voor diverse cruise maatschappijen poolbiljarts die tot windkracht 5 tot 6 100 % waterpas blijven. Klik hier voor een leuke overzicht