Biljart tafel kopen

Een biljarttafel kopen? Van den Broek Biljarts staat voor u klaar. In onze webwinkel vindt u het ruime biljart aanbod van de specialist op biljart gebied in Nederland. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten biljarttafels, biljartballen en een ruim aantal biljartbenodigdheden. Dus als u een biljart wilt kopen, vindt u alles wat u nodig heeft in onze internetwinkel.

  • Advies op maat door ervaren vakmensen voor uw biljart
  • Bestel online of bezoek onze biljart winkel in Almere

Bekijk ons aanbod verschillende soorten biljarttafels

Zoekt u een nieuwe biljarttafel? Of wilt u misschien een pooltafel kopen? Voor het kopen van het door u gewenste product klikt u in het onderstaande overzicht op het juiste product. U komt dan automatisch terecht bij ons specifieke aanbod. Hier kunt u eenvoudig uw geselecteerde biljart kopen.

Biljart tafels

Biljart tafels zijn er in alle soorten en maten. Eigenlijk is dit een verzamelnaam. Dus biljart tafels kan je onderverdelen in poolbiljarts, carambole biljarts en snooker biljarts. Dan heb je ook nog topper biljart, Italiaans Biljart, Russisch biljart. En ga zo maar even door. Wij als Van den Broek Biljarts leveren en repareren alle soorten biljart tafels. Dit doen we met ons eigen team. Meestal komen wij op locatie om biljart tafels te repareren. Of er nu 1 biljart tafel staat om meerdere biljarts tafels. 

Historie van het biljart

Biljarten is eigenlijk begonnen als een spel wat buiten op de grond werd gespeeld ook wel het Engelse Pall Mall-spel genoemd naar zeggen. Rond 1550 werd het spel naar binnen getrokken om het vervolgens op een tafel te spelen met opstaande randen zodat de bal er niet af zou vallen. Toen de tijd zaten er nog de poortjes en koningen op de tafel. De keu was een gekromde stootwapen van weleer.

In de loop de jaren zijn die verdwenen en zijn de randen voorzien van rubber. Ook het speelveld is veel veranderd. Vroeger werd hout gebruikt maar tegenwoordig leisteen.

Zo rond 1700 is er een variant op gekomen met 6 gaten. En daar was de eerste biljart/snooker tafel geboren. In die tijd werd de eerste rechte keu geïntroduceerd alleen werd die omgekeerd gebruikt. Dus met het dikke stuk werd er biljart gespeeld. Op snooker keuen zie je dat platte kantje waarmee schoven/gestoten werd nog terug. Ergens voor de Franse revolutie werd de keu omgekeerd en ging men spelen met het dunne stuk.

biljart