Biljart keu, pool keu of snooker keu kopen?

Wat is het verschil tussen kwaliteit in biljart keuen ? En waar moet ik op letten.

Kwaliteit verschil keuen: 
Vaak wordt er gevraagd wat nou het verschil is in prijs en kwaliteit van biljart keuen. 
Het verschil zit in de droging van het materiaal en of een keu is samengesteld. 
De goedkopere biljart keuen zijn kunstmatig gedroogd. Er zijn 2 verschillende droog technieken. Kunstmatige droging en natuurlijke droging. 
Kunstmatige droging: 
De boom wordt omgezaagd. Daarna wordt de boom in balken gezaagd. Dan gaan deze balken (5 x 5 cm) in een droogoven totdat het hout droog is. Dan wordt er een keu van gemaakt. Het hout is dan wel droog maar de cellen waar hout is opgebouwd hebben niet genoeg kunnen krimpen. 
Natuurlijke droging: 
De boom wordt omgezaagd. Deze ligt dan minimaal 1 tot 2 jaar te drogen. Dan worden er balken van gezaagd. En deze worden dan opgestapeld voor nog 1 jaar om te drogen. Dan worden de balken 8 kantige gezaagd. Na nog een keer droging, wordt deze grof gedraaid in de vorm van een keu. Daarna wordt er pas een biljart keu van gemaakt. Hierdoor krijg je dat de cellen veel meer mee kunnen krimpen, waardor je meer massa krijgt in het zelfde materiaal. 
Dical of samen gestelde keu: 
Een dical keu (plakplaatje) is eigenlijk om de biljart keu te verfraaien. Zie er mooi uit, maar de keu is uit een stuk gemaakt. 
Een samen gestelde keu is opgebouwd uit verschillende houtsoorten. Waardoor de keu stabieler wordt er minder trillingen zal overbrengen. Hierdoor krijg je meer rust met spelen.

Gewicht: Carambole keuen

In het algemeen zijn keuen tussen de 470 en 500 gram Libre keuen. Deze hebben dan ook een topeind dikte van 11 mm. Keuen boven de 500 gram zijn dan driebanden keuen. met een topeind dikte van 12 mm. Wilt u nu een ander gewicht met topeind dikte. Dit kunt u aangeven als u besteld bij de opmerkingen (deze vindt u als u uw gegevens allemaal moet invullen).

Gewicht Pool keuen:

Poolkeuen worden altijd in Ounces (OZ) aangeven. Vaak beginnen de keuen bij 18 oz tm 22 oz. 1 Ounce is 30 gram. Meeste mensen zitten met de pool keuen ergens tussen de 19 en 21 oz. Het gewicht van een poolkeu is heel persoonlijk en is over het algemeen ook nog later aan te passen. Eigenlijk worden alle poolkeuen uitgevoerd met een 13 mm tip diameter. Het merk Predator is een van de weinigen die wel andere diameters aanbied.

Diverse pomeransen:
Gemaakt van rundleer of van varkensleer (gelaagd).
Wij adviseren de gelaagde pomerans. Dit doordat deze beter het krijt vasthoud. Ook blijft de pomerans beter in vorm, heeft goede veerkracht en gaat veel langer mee. De meest verkochte pomerans hierin is de “Da Vinci met 5 lagen en de Kamui” pomerans met 8 tot 10 lagen.
Super soft en soft voor Libre. Soft en Medium voor driebanden

Biljartkeu kopen

Een keu kopen voor carambole, pool of snooker biljart? Van den Broek Biljarts staat voor u klaar. In onze webwinkel vindt u het ruime biljartkeu aanbod van de specialist op biljart gebied in Nederland. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten modellen pool keuen, snooker keuen en carambole keuen, koffers en tassen en een ruim aantal biljartbenodigdheden. Dus als u een biljartkeu wilt kopen, vindt u alles wat u nodig heeft in onze internetwinkel.

  • Advies op maat door ervaren vakmensen
  • Bestel online of bezoek onze biljart winkel in Almere
  • Bekijk ons aanbod verschillende soorten biljartkeuen

carambole keu, poolkeu of snookerkeu?

We noemen het allemaal biljart dus ook wel biljartkeu. Het woord biljart keu is eigenlijk een verzamelnaam van alle biljart soorten

Zoekt u een nieuw biljartkeu? bijvoorbeeld een Longoni keu. Natuurlijk verkopen wij ook biljart tafels en pooltafels. Voor het kopen van het door u gewenste product klikt u in het bovenstaande overzicht op het juiste product. U komt dan automatisch terecht bij ons specifieke aanbod. Hier kunt u eenvoudig uw geselecteerde biljart keu kopen.

Meer dan alleen biljart keuen

Ook voor uw keu accessoires bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ons kunt u bijvoorbeeld terecht voor een keu verlenger, gewichtschroeven of biljartkrijt. Daarnaast kunt u uw biljartkeu laten repareren, of een biljart keu reparatieset bestellen.

Vrijblijvend meer informatie?

Als u meer informatie wilt inwinnen over een specifieke biljartkeu, of een advies op maat, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of ons telefonisch bereiken op 036-5374054

 

Biljartkeu