Tafeltennis spullen nodig? Wij hebben het!

Ieder jaar gaat u op vakantie en krijgt u wel te maken met tafeltennis. Maar ook bijvoorbeeld steeds meer scholen doen aan tafeltennis. Het is een sport die iedereen kan bedrijven. Wat is er nou leuker dan samen een potje tafeltennissen? Natuurlijk kan je deze sport als hobby uitoefenen, maar er zijn ook steeds meer echte tafeltennisverenigingen waar je ook echt les kunt krijgen in tafeltennis. 

Natuurlijk wordt tafeltennis het meeste binnen gespeeld. Echter zien wij steeds meer dat tafeltennis ook buiten wordt gespeeld. Met een goede hoes over de tafel heen kan deze in weer en wind buiten worden gelaten. 

Binnen of buiten tafeltennissen?

Bent u op zoek naar een goede betaalbare tafel voor tafeltennis? Indoor of outdoor tafeltennissen zit een groot verschil in. Laat u goed voorlichten en ga niet alleen af op wat een website aanbiedt. Wij geven u graag advies over de juiste tafel voor thuis, kantoor, camping en overige instellingen. Natuurlijk hebben wij ook kleinere tafeltennistafels voor kleinere ruimtes. En onze tafels hebben wij in veel verschillende kwaliteiten en prijzen voor het tafeltennis.

En bent u ook opzoek naar de juiste accessoires voor tafeltennis? Geen probleem, deze leveren wij natuurlijk ook. Dus kom snel naar de winkel die alles heeft op tafeltennis gebied.

Verschillende tafels voor tafeltennis

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen op het gebied van tafels voor tafeltennis? Ze zien er vaak hetzelfde uit vanaf een afstand of op een afbeelding.

Materiaalkeuze bepaalt een stuk van de prijs maar ook van de kwaliteit die de tafel heeft. Een duurdere tafel heeft stevigere poten. Ook is het blad van een harder en dikker materiaal waardoor die minder gevoelig is. Dit voorkomt dat de tafel kromtrekt. Door het dikkere tafeltennisblad krijgt de tafeltennisbal ook een betere reactie en speelt de tafeltennistafel ook veel beter en leuker.

Daarnaast hebben de duurdere/kwaliteit tafels voor tafeltennis over het algemeen ook wat meer functies. Dit kan onder andere te maken hebben hoe makkelijk je de tafel opklapt, hoe groot die nog is als die opgeklapt is en de opbergmogelijkheden voor de batjes en balletjes. 

Ook is er een groot verschil tussen binnen tafeltennistafels en buiten tafeltennistafels. De materialen voor een buitentafel zijn namelijk goed opgewassen tegen vocht en warmte. Terwijl de binnen tafels daar eigenlijk niet tegen kunnen. Ook staan ze onder een overkapping en of zijn afgedekt. 

Tafeltennis balletjes

De tafeltennis balletjes zijn 40 mm groot en over het algemeen wit uitgevoerd maar komen ook voor in andere kleuren. De tafeltennis ballen komen in verschillende kwaliteiten. Het verschil zit hem de controle op rondheid, grootheid, gewicht en stuiter hoogt. Voornamelijk dat laatste is erg belangrijk tijdens het tafeltennissen. Je wilt natuurlijk wel dat de bal goed reageert en niet halfdood neervalt. Hoe hoger de sterren, des te beter de ballen.

  • De bal moet bolvormig zijn, met een diameter van 40 mm;
  • Een gewicht hebben van ongeveer 2,7 g: tussen 2,67g en 2,77g
  • Gemaakt zijn van celluloid of een soortgelijk kunststof
  • De kleur moet wit of oranje zijn en mat (dus niet glanzend)

Ook batjes voor tafeltennis hebben wij

Wij leveren tafeltennisbatjes, batjes voor hobby tot professionals. Meestal is de basis van een batje van hout, maar het kan ook van kunststof gefabriceerd zijn. Het gedeelte waar je mee slaat, het staloppervlak noem je blade. Deze is voorzien van een rubber oppervlak. Er zijn veel verschillende rubber oppervlakken verkrijgbaar bij batjes voor tafeltennis.

Bij de kwalitatief betere tafeltennis batje zit onder de rubber toplaag een sponzige laag. De rubber toplaag is niet altijd hetzelfde. Het kan ruwer, gladder maar ook met meer profiel zijn. Dit is de keuze van de tafeltennis speler.

Als het tafeltennis batje van hout is gemaakt. Ligt de kwaliteit helemaal aan het houtsoort en droging van het hout. Maar als het batje uit verschillende soorten hout is opgebouwd wordt de kwaliteit allen maar beter. Meestal is het slag oppervlak van het tafeltennis batje van multiplex gemaakt. Daardoor kan het batje veel kracht opvangen.

Een batje van kunststof is vaak goedkoper en voor de beginnende tafeltennis speler. Ook zijn deze goed geschikt om buiten mee te tafeltennissen. Deze zijn namelijk veel beter bestand tegen weersinvloeden.

Wij staan voor service

Wij staan u graag te woord als u twijfelt over een bepaald product of er vragen over heeft. Bestellingen vanaf €125,- worden gratis verstuurd in Nederland (Met uitzondering op tafels).

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u niet tevreden bent over het product. Geen probleem, uw product mag u gewoon retouren mits het product niet beschadigd is. Wij nemen retourproducten aan die binnen 14 dagen na levering zijn teruggestuurd.

Vragen over tafeltennis?

Heeft u nog vragen over tafeltennis? Dan kunt u natuurlijk bij ons terecht voor uitgebreid advies. Van den Broek Biljarts staat altijd voor u klaar. Dus bel gerust naar 0365374054 of mail naar [email protected]. Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen in onze ruim gesorteerde winkel op de Bolderweg 37 A/B - 1332 AZ Almere-buiten. Wij beantwoorden graag al uw vragen over tafeltennis artikelen.

Tafeltennis artikelen  Tafel voor tafeltennisVandenbroekbiljarts tafeltennis