Tafeltennistafel, balletjes, batjes en accessoires

Elk jaar weer bent u op vakantie staat er wel een tafeltennistafel. Maar ook op school en kantines staan steeds meer tafeltennistafels. Het is een sport die iedereen kan bedrijven. Wat is er niet leuker dan samen een potje te tafeltennissen. Natuurlijk kan je deze sport als hobby uitoefenen, maar er zijn ook steeds weer echte tafeltennis verenigingen. Maar je ook echt les kan krijgen in tafeltennis. 

Natuurlijk wordt tafeltennis het meeste binnen gespeeld. Alleen wij zien steeds meer dat er tafeltennistafels voor buiten worden geleverd. Met een goede hoes over de tafeltennistafel heen kan deze in weer en wind buiten worden gelaten. 

Binnen of buiten tafeltennistafel

Bent u nou op zoek naar een goede betaalbare, voor indoor of outdoor tafeltennistafel. Laat u goed voorlichten en ga niet alleen af wat een website aanbied. Wij geven u graag advies over de juiste tafeltennistafel voor thuis, kantoor, camping en overige instellingen. Natuurlijk hebben wij ook kleinere tafeltennistafels voor kleinere ruimtes. En onze tafeltennistafels hebben wij in veel verschillende kwaliteiten en prijzen.

En bent u ook opzoek naar de juiste accessoires voor een tafeltennistafel, geen probleem deze leveren wij natuurlijk ook. Dus Smash snel naar de winkel die alles heeft op tafeltennis gebied.

Vragen over een tafeltennistafel?

Heeft u nog vragen over een tafeltennis tafel dan kunt u natuurlijk bij ons terecht voor uitgebreid advies. Van den Broek Biljarts staat altijd voor u klaar. Dus bel gerust naar 0365374054 of mail naar [email protected] Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen in onze ruim gesorteerde winkel op de Bolderweg 37 A/B - 1332 AZ Almere-buiten. Wij beantwoorden graag uw vragen over tafeltennis artikelen.

Verschil in tafeltennis tafels:

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen in tafeltennis tafels? Ze zien er vaak hetzelfde eruit vanaf een afstand of op een plaatje.

Materiaal keuze bepaalt een stuk van de prijs maar ook van de kwaliteit die de tafeltennistafel heeft. Een duurder tafel heeft stevige poten, ook is het blad van een harder /dikker materiaal waardoor die minder gevoelig is voor krom trekken. Door de dikkere tafeltennisblad krijgt de tafeltennisbal ook een betere reactie en speelt de tafeltennistafel ook veel beter en leuker.

Daarnaast hebben de duurdere/ kwaliteit tafeltennis tafels over het algemeen ook wat meer functies. Dit kan onder andere te maken hebben hoe makkelijk je de tafel opklapt, Hoe groot die nog is als die opgeklapt is. 

Opberg mogelijkheden voor de batjes en balletjes. 

Ook is er een groot verschil tussen binnen tafeltennistafels en buiten tafeltennistafels. De materialen voor een buitentafel zijn namelijk goed opgewassen tegen vocht en warmte. Terwijl de binnen tafels daar eigenlijk niet tegen kunnen. ook staan ze onder een overkapping en of zijn afgedekt. 

Tafeltennis balletjes.

De tafeltennis balletjes zijn 40 mm groot en over het algemeen wit uitgevoerd maar komen ook voor in andere kleuren. De tafeltennis ballen komen in verschillende kwaliteiten. Het verschil zit hem de controle op rondheid, grootheid, gewicht en stuiter hoogt. Voornamelijk dat laatste is erg belangrijk tijdens het tafeltennissen. Je wilt natuurlijk wel dat de bal goed reageert en niet half dood neervalt. Hoe hoger de sterren hoe beter de ballen.

  • De bal moet bolvormig zijn, met een diameter van 40 mm;
  • Een gewicht hebben van ongeveer 2,7 g: tussen 2,67g en 2,77g
  • Gemaakt zijn van celluloid of een soortgelijk kunststof
  • De kleur moet wit of oranje zijn en mat (dus niet glanzend)

Tafeltennis batjes.

Wij leveren tafeltennisbatjes, batjes voor hobby tot professionals. Meestal is de basis van een tafeltennisbatje van hout, maar kan ook van kunststof gefabriceerd zijn. Het gedeelte waar je mee slaat het staloppervlak noem je blade. Deze is voorzien van een rubber oppervlak. Er zijn veel verschillende rubber oppervlakken verkrijgbaar voor een tafeltennisbatje.

Bij de kwalitatief betere tafeltennis batje zit onder de rubber toplaag een sponzige laag. De rubber toplaag is niet altijd hetzelfde. Het kan ruwer, gladder maar ook met meer profiel zijn. Dit is de keuze van de tafeltennisspeler.

Als het tafeltennis batje van hout is gemaakt. Ligt de kwaliteit helemaal aan het houtsoort en droging van het hout. Maar als het batje uit verschillende soorten hout is opgebouwd wordt de kwaliteit allen maar beter van het batje. Meestal is het slag oppervlak van het tafeltennis batje van multiplex gemaakt. Daardoor kan het batje veel kracht opvangen.

Een batje van kunststof is vaak goedkoper en voor de beginnende tafeltennis speler. Ook zijn deze goed geschikt om buiten mee te tafeltennissen. Deze zijn namelijk veel beter bestand tegen weersinvloeden.