Tafelvoetbal

Advies voor het aankopen van tafelvoetbal tafel.

Wat voor tafelvoetbal moet ik kopen?

Voor wie is de tafelvoetbal bedoeld?
Is de tafelvoetbal voor thuis, kantoor, instelling, maar misschien ook voor buiten?
Allemaal lastige keuzes. Daarvoor hebben wij een showroom met verschillende tafelvoetbal tafels in diverse merken, kwaliteiten en afmetingen. Of laat u voorlichten door ons te bellen op 0365374054 of te mailen naar [email protected]. Maar als ze echt wilt koen bekijken onze voetbaltafels kom dan naar De Bolderweg 37 A/B in Almere.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een tafelvoetbal.

Natuurlijk koopt u niet elke dag een tafelvoetbal tafel. Laat u daardoor in onze winkel goed voorlichten. Wij hebben diverse modellen tafelvoetbal in onze showroom speelklaar opgesteld staan. Deze voetbaltafels kunt u ook natuurlijk direct uitproberen. Bij ons in de showroom kunnen wij ook de diverse kwaliteiten direct laten zien. In onze webwinkel vindt u ook het totale aanbod van onze tafel voetbaltafels. Ook leveren wij het grootste aanbod in tafelvoetbal onderdelen. Wij zijn de specialist op het gebied van voetbaltafels.

Waar moet u op letten bij een tafelvoetbal.

Voor kinderen tot 12 jaar hebben wij kleiner formaat voetbaltafels.
Natuurlijk voor mensen met minder ruimte hebben wij voetbaltafels die opklapbaar zijn
Ook buiten voetbaltafels die tegen vocht kunnen leveren wij.
Kantoren, bedrijven hebben ander eisen dan de particuliere markt
Instellingen en Commerciële bedrijven zoeken misschien wel een tafelvoetbal met glasplaat, waar de ballen niet uit voetbalballetjes niet meegenomen kunnen worden. Of een voetbaltafel met muntinworp.

Al dit soort voetbaltafels hebben hun eigen karakter. Wij kunnen ook helemaal de voetbaltafel bedrukken met eigen logo of afbeeldingen. Niets is te gek met een voetbaltafel. 

Voetbaltafels van verschillende merken.

Deutscher Meister: Dit is de tafelvoetbal waar iedereen uit de jaren tachtig en negentig op speelde. Op school of in de sportkantine. Deutscher Meister was de tafelvoetbal onder de tafelvoetbal tafels. Inmiddels is de productie van Duitsland naar Frankrijk verhuist. De meest verkochte tafel van Deutscher Meister is de Deutscher Meister Profi.

Garlando: Dit is momenteel echt wel de beste voetbaltafel die er is. Deze tafelvoetbal worden in Italië geproduceerd. Hierdoor is de kwaliteit van met materiaal zeer hoog. Door de gegoten voetbalpoppen is dit soort generatie voetbaltafels hufter proef. Onderdelen van de Garlando tafelvoetbal gaan eigenlijk niet kapot, maar natuurlijk is van het merk Garlando alles uit voorraad leverbaar. De meeste verkocht tafelvoetbal van Garlando is de G-2000.

Buffalo: Dit is Nederland een vrij jong merk in tafelvoetbal tafels. Zeker een zeer goed alternatief voor een lager budget. Deze tafelvoetbal worden in het verre oosten geproduceerd. Hierdoor zijn de tafels vriendelijk geprijsd. En kunnen wij alle onderdelen uit voorraad leveren. De meeste verkochte voetbaltafel van het merk Buffalo is de Big Brother. Ideaal voor kantoren.

Maar natuurlijk leveren wij ook de merken Heemskerk en Roberto. Al deze tafelvoetbal tafels vindt u op deze pagina.

voetbaltafels Onderdelen 

Wij zijn de grootste leverancier van tafelvoetbal onderdelen. Zoals handvatten, poppetjes, balletjes,lagers, stangen en smeermiddel.
Wist u trouwens dat u nooit een voetbalstang met vet, olie, wax of zelfs boter mag insmeren om de voetbalstang gladder te laten lopen. Vuil hecht zich namelijk aan de kleverige substantie. Alleen speciaal smeermiddel mag u gebruiken. 

Vrijblijvend meer informatie?

Als u meer informatie wilt over een specifieke tafelvoetbal tafel, of advies op maat, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of ons telefonisch bereiken op 036-5374054. 

 

tafelvoetbal Historie

Er zijn drie verhalen wie het eerste was  Dit zou door Harold Searles Thorten zjn geweest die in miniatuur versie maakte van het popolaire tafelvoetbal speel maakte met een lucifer doosje en lucifiers. In 1921 heeft die het spel gepatenteerd in Engeland.

Het tweede verhaal is van Fransman Lucien Rosengart die de eerste tafelvoetbal kast zou hebben geproduceerd.

Het derde verhaal zou de spanjaard Alexandre de Finesterre heeft uitgevonden uit verveling gedurende de Spaanse burgeroorlog.Hij  zou het in 1937 gepatenteerd hebben maar de papieren hiervan zouden verloren gegaan zijn.

Dan is er ook het gerucht dat tafelvoetbal was uitgevonden om oorlogsveteranen te helpen met revalideren. Hoewel dit toch echt niet het geval was, werden er wel grote successen geboekt met het verbeteren van de oog-handcoördinatie

Verspreiding Ongeacht de oorsprong, de tafelvoetbalsport ontwikkelde zich pas na de Tweede Wereldoorlog: In de 1950er jaren wordt in België de eerste tafelvoetbalcompetitie georganiseerd. In 1976 wordt de European Table Soccer Union (ETU) opgericht en hiermee werden de diverse Europese competities met elkander gecoördineerd, middels onder meer een jaarlijkse Europa Cup.

 

In de VS begint het tafelvoetbal op te leven wanneer Lawrence Patterson, een Amerikaanse soldaat die in Duitsland gestationeerd was en het spel daar leerde kennen, het tafelvoetbalspel in 1962 in Amerika herintroduceerde door de import van een Beierse tafelvoetbalkast. Hij patenteerde de term "foosball" voor het spel in Noord-Amerika, hetgeen heeft beklijft. Hij is ook degene die de tafel met muntinworp introduceerde. De eerste geheel Amerikaanse tafelvoetbaltafel werd in 1970 door Bob Hayes en Bob Furr geproduceerd. Zij waren de verantwoordelijken, tezamen met Pattersons tafelvoetbaltafel-met-munt-inworp voor het feit dat het foosball in de jaren 70 in de VS een nationale hype werd. Het werd er zo populair dat zelfs het prestigieuze Sports Illustrated rapportages van tafelvoetbaltoernooien publiceerde. De opkomst van Pac-Man, andere videospellen en arcadehallen in de jaren 80 leidde echter tot een inzinking van de populariteit van het tafelvoetbal in de VS.

In Nederland werd het tafelvoetbal van oudsher door het zuiden gedomineerd. De eerste Nederlandse tafelvoetbalvereniging komt dan ook uit Limburg. Sinds de jaren zestig worden reeds competities gespeeld in Limburg en Noord-Brabant gespeeld. Later spreidde het spel zich ook naar de Randstad, met name de regio's van Rotterdam en Amsterdam. De eerste tafelvoetbalclub aldaar was Club Foos Amsterdam. Anno 2017 worden in de Randstad ook competities en tafelvoetbaltoernooien gehouden worden. Ook in het noorden van het land komt het langzaam van de grond.

Heden Het spelletje wordt nu over de hele wereld gespeeld. Een voortdurende probleem van het unificatieproces is echter dat er diverse typen tafelvoetbaltafels zijn en diverse land een voorkeur lijken te hebben voor hun eigen type. Heden nog zijn er ten minste vijf dominante tafeltypen, elk met, bijvoorbeeld, eigen speelpoppetjes, afmetingen van handvaten en compositie van de ballen. Er is dan ook niet slechts een kampioenschap in het enkel- of dubbelspel, open, heren, of vrouwen, maar een kampioenschap voor elke categorie voor elke tafelvoetbal type. In 2002 werd in Frankrijk daarom de International Table Soccer Federation (ITFS) opgericht met de missie het spel wereldwijd te populariseren en het verder te reguleren. Type tafelvoetbaltafel Het spel kent diverse type tafelvoetbaltafels en kampioenen worden dan ook per type tafelvoetbal bepaald. De meest bekende tafels zijn de volgende

  • Franse ofwel Bonzini tafel. Deze tafelvoetbal is robuust en veelal ambachtelijk vervaardigd. Het wordt gekenmerkt door relatief zware poppetjes van aluminium, rubberen speelveld en lichte kurkballen. Het spel eist extreem goed techniek en wordt gekenmerkt door hoge controle van de bal.
  • Duitse ofwel Leonhart tafel. Volgens The menscave wordt deze tafelvoetbal gekenmerkt door een mix van Amerikaanse pragmatisme en Europese finesse. Duitse poppetjes hebben een vergelijkbaar ontwerp als de Amerikaanse poppetjes, maar zijn lichter, wat tot meer pinmogelijkheden leidt. Het spel op deze tafel is relatief snel, met goede balcontrole en regulier spel.
  • Spaanse tafel. Het speelveld van deze tafel helt lichtjes van de middenlijn tot de doellijnen, waardoor de bal altijd naar het midden neigt te rollen.
  • Italiaanse ofwel Garlando tafelvoetbal. Deze tafel wordt gekenmerkt door een glazen speelveld, kleine poppetjes en lichte draaistangen. Dit leidt tot gevarieerd spel geschikt voor verschillende niveaus.
  • Amerikaanse ofwel Tornado tafel. Dit is de enige tafel - en mogelijk de enige sportvariant - met ongelijke teams, dat wil zeggen 11 versus 13 poppetjes. Het bevat meestal een plastic gelamineerde speelveld. De voeten van de poppetjes zijn breed hetgeen het samenspelen tussen de poppetjes bevorderd, maar waarmee ook de snelheid van het spel lager is.

Tafelvoetbal als Team Building:

Ontdek hoe tafelvoetbal een geweldige activiteit kan zijn om teamwork en communicatie te bevorderen. Leer hoe bedrijven en organisaties tafelvoetbal gebruiken als een effectieve teambuilding-oefening en ontdek hoe je de voordelen ervan kunt benutten in je eigen omgeving.

Tips en Technieken tafelvoetbal

Of je nu je vrienden wilt verslaan tijdens een ontspannen potje tafelvoetbal of je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, onze tips en technieken helpen je om je spel te verbeteren. Van basisbewegingen tot geavanceerde schiet- en pass-technieken, je zult snel op weg zijn naar tafelvoetbal-succes. Ontdek hoe je je reactievermogen, precisie en spelinzicht kunt verfijnen.

tafelvoetbal Conclusie:

Tafelvoetbal is meer dan alleen een spel; het is een passie die mensen van alle leeftijden en achtergronden samenbrengt. Of je nu een casual speler bent die op zoek is naar wat plezier of een serieuze competitieve geest die streeft naar perfectie, tafelvoetbal biedt voor elk wat wils. Met de kennis die je hebt opgedaan uit deze gids, ben je klaar om de tafel op te stappen en het plezier van tafelvoetbal te ervaren. Dus, waar wacht je nog op? Grijp die handvatten en laat het spel beginnen!

 

  • tafelvoetbal