Wilt u een biljartlakenlatenvervangen, dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij leveren en monteren diverse merken biljartlaken zoals Simonis, Royal Pro en west of Engeland.

Wanneer moet ik mijn Biljartlaken vervangen?

Het biljartspel is een sport van precisie en vaardigheid, en het biljartlaken speelt een cruciale rol in het behoud van de speelkwaliteit. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om je biljartlaken te vervangen? In deze gids bespreken we de tekenen die aangeven dat het tijd is voor een nieuw laken.

Slijtage en Beschadiging

Het eerste teken dat je biljartlaken mogelijk moet worden vervangen, is slijtage en beschadiging. Na verloop van tijd kan het laken versleten raken door het constante wrijven van de biljartballen. Scheuren, rafels en ongelijke slijtage kunnen de nauwkeurigheid van het spel aanzienlijk beïnvloeden.

Verkleuring

Een andere factor om in gedachten te houden, is verkleuring. Biljartlakens kunnen na verloop van tijd vervagen of verkleuren, vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Dit kan niet alleen het uiterlijk van het biljartlaken beïnvloeden, maar ook de zichtbaarheid van de ballen tijdens het spel verminderen.

Onregelmatige Rol

Als je merkt dat de ballen tijdens het spel onregelmatig rollen of niet de verwachte baan volgen, kan dit duiden op een versleten laken. Een glad en gelijkmatig laken is essentieel voor een eerlijk en nauwkeurig spel.

Kan ik zelf de kleur van het laken kiezen?

Ja, je kunt zeker de kleur van je biljartlaken kiezen. De keuze van de kleur is meestal een kwestie van persoonlijke voorkeur en de esthetiek van de biljarttafel. Populaire kleuren zijn groen, blauw en rood, maar je kunt vaak uit verschillende tinten en stijlen kiezen om je tafel aan te passen aan je smaak en interieur.

Kan ik logo's verwerken in het biljartlaken?

Ja, het is mogelijk om logo's te laten verwerken in het biljartlaken. Dit biedt een geweldige kans om een persoonlijk tintje aan je biljarttafel toe te voegen. Veel mensen kiezen ervoor om hun favoriete sportteam, bedrijfslogo of persoonlijke ontwerpen in het laken te laten verwerken. Dit kan echter enige planning en overleg met professionals vereisen om ervoor te zorgen dat het laken correct wordt bedrukt.Het vervangen van je biljartlaken is een belangrijke stap om de kwaliteit van je biljartspel te behouden. Let op tekenen van slijtage en beschadiging, en overweeg de kleur en het ontwerp van het laken aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je biljarttafel altijd in topconditie verkeert.

Wat zijn de werkzaamheden bij biljartlaken vervangen?

  • Vernieuwen van het blad en bandlaken .
  • Waterpas stellen van het biljart .
  • Leiplaten uitvlakken .
  • Polijsten van de leiplaat van het biljart.
  • Kleine reparaties aan de leiplaat van het biljart uitvoeren (beschadigingen opvullen en uitvlakken).

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de witte plekjes op het biljartlaken?

Deze plekjes ontstaan bij het afstoten van de bal. Als er wordt afgestoten ontstaat tussen de bal en het biljartlaken een temperatuur van wel 250 graden. Hierdoor ontstaat er een klein wit brandplekje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang gaat een biljartlaken mee?

Een biljartlaken gaat gemiddeld tussen de 1000 en 1200 speeluren mee. Als er gemiddeld 3 uur per dag op het laken wordt gespeeld, gaat het biljartlaken 1 jaar mee. Als er gemiddeld meer dan 3 uur per dag op het biljartlaken wordt gespeeld zal het 2x per jaar moeten worden vernieuwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de beste manier om het biljartlaken schoon te maken?

Stofzuigen is het beste om het biljartlaken schoon te maken. Dit kunt u doen met een speciale stofzuigermond. Waar u niet bijkomt met de stofzuigermond, kunt u een borstel (met paardenhaar) gebruiken. Ook met een Simonis X-1 kunt het laatste beetje biljartkrijt, wat achterblijft op uw biljartlaken, weghalen. Gebruik nooit water (ook niet met azijn)! Als er vocht op het biljartlaken komt, zal de stof uitrekken en daarna niet meer krimpen. Hierdoor zal het laken losser op het biljart komen te liggen en meer weerstand geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderhoud van het biljart:

Of het nu het biljart in het café is of het biljart bij u thuis, hij moet worden onderhouden om hem in goede staat te houden en goed biljartspel mogelijk te maken.
De belangrijkste hulpmiddelen om uw tafels te onderhouden zijn: borstel, schuiver en stofzuiger.

• dagelijks borstelen (én als het kan meteen stofzuigen)
• wekelijks met een viltschuiver schuiven en stofzuigen
• regelmatig controleren van keuen en tafel toebehoren
• bedek uw tafel na het spelen met een dik afdekzeil