Top team Van den Broek Biljarts/ Almere 83

  • Geplaatst op
  • Door Remco Tolsma
  • 0
Top team Van den Broek Biljarts/ Almere 83

Dubbele winst op 1e speeldag voor Van den Broek Biljarts Almere ‘83

Zaterdag 14 september het 1e optreden van Van den Broek Biljarts Almere in de Eredivisie.
Door privéomstandigheden is de opstelling onverwachts gewijzigd en Michel van Silfhout 71/2, Dave Christiani bandstoten en Martin Vreekamp 47/2 gaan het opnemen tegen respectievelijk Jim van der Zalm, Ad Koorevaar en Lyon Megens
De zaal is helemaal top ingericht dankzij Rinus van der Wolde en ook de voorbereidingen voor de lunch zijn door Marco van Bree al gedaan. Dat kan in ieder geval niet meer fout gaan.

Nu de wedstrijden nog: Dave en Martin beginnen in de 1e ronde. Dave speelt een taaie partij tegen Ad, waarbij het soms leek dat de heren zich in de spelsoort hadden vergist.
Maar in de 7e beurt liet Dave zien waarom hij in 2019 Europees kampioen bandstoten is geworden. Door een fantastische serie van 64 wordt het verschil gemaakt. Eindstand 100 – 52 na 11 beurten en een 2-0 tussenstand in het voordeel van Almere.
Op de andere tafel was Martin erg sterk gestart en leek vastberaden de partij en daarmee de wedstrijd in het voordeel van Almere te beslissen. Helaas door een onnodige misser stokt de productie bij 83 caramboles en daarna vordert de wedstrijd maar moeizaam. Lyon Megens weet de partij in de 14 beurt in zijn voordeel te beslissen: 200 – 151 in 14 beurten en 2-2 tussenstand.

Michel is ondertussen al met de beslissende partij tegen Jim van der Zalm gestart. Ook deze wedstrijd verloopt niet soepel. Jim lijkt in de 8e beurt het heft in handen te nemen met een 107 -78 voorsprong. Maar dan komt de klasse van Michel naar boven en maakt met een mooie serie van 72 de partij uit: 150 – 107 in 8 beurten. De 1e wedstrijd wordt gewonnen door Almere met 4-2.

Dave heeft zich d.m.v. een lekkere lunch weer aangesterkt. Zijn 2e partij tegen Ad begint een stuk soepeler. Na 6 beurten een tussenstand van 75 – 43. Maar dan komen de moeilijke patronen weer op tafel, maar Dave weet de partij met 100 – 65 in zijn voordeel te beslissen.  Weer een 2-0 voorsprong voor Almere.

In de 3e ronden moeten Michel en Martin de punten definitief voor Almere binnen halen.
Michel laat al snel zien dat er vandaag niet te halen valt. Hij lijkt de partij in de 3e beurt met een serie van 131 te beëindigen. Helaas toch nog een onverwachte misser na 114 caramboles. In de 5e beurt maakt Michel de partij uit: 150 – 39.
Martin speelt behoorlijk goed tegen Lyon, maar maakt helaas te veel onnodige fouten die op dit niveau worden afgestraft: 180 – 200 in 9 beurten.

Al met al een zeer goede start van het Eredivisie avontuur met de volle winst.
Over twee weken nemen wij het op tegen De Picardie met Micha van Bochem, Dennis Timmers en Jos Bongers.  De wedstrijden worden gespeeld in het Gemeenschaphuis Iedershuus, Kapelstraat 7
5851 AS AFFERDEN

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden