Biljartlaken onderhoud.

 • Geplaatst op
 • Door Remco Tolsma
 • 0
Biljartlaken onderhoud.

Wist u dat met het juiste onderhoud van uw biljartlaken dat het biljartlaken veel langer mee gaat. En dat er dus veel minder slijtage is.

Onderhoud van een biljart laken is niet moeilijk. Met onderstaande tips maakt u het biljart laken weer prachtig schoon. 

Al het biljartkrijt komt uiteindelijk op het biljartlaken terecht. Daardoor is het belangrijk om elke dag even het biljart te stofzuigen. Biljart krijt is namelijk een schuurmiddel. En als dit op het biljartlaken blijft liggen, zal het biljartlaken veel minder lang meegaan. Schoonmaken van het biljart is dan ook erg belangrijk.

Gebruiksaanwijzing biljartlaken schoonmaak set:

 • 1. Stofzuigermond:
  Stofzuig met de stofzuigermond het hele biljartlaken en de banden. Laat de ontluchting open staan van de stofzuigermond. Hierdoor zuigt het niet vacuüm, waardoor er stof onder het biljartlaken bij elkaar wordt geplaatst.

 • 2. Paardenharen borstel:
  Met de paardenharen borstel (is zachter dan de goedkopere nylon borstel) kunt u eventueel krijtplekken die niet worden opgezogen los borstelen. Hierna natuurlijk opzuigen. Met een borstel verplaatst u alleen maar het vuil. En krijt is schuurmiddel, dus met een borstel slijt u alleen maar het biljartlaken meer.

 • 3. Blok/vilt borstel:
  Met de blokborstel maakt u het biljartlaken niet schoon, maar drukt u de opstaande haartjes op het biljartlaken weer plat. Deze haren komen omhoog te staan tijdens het stofzuigen. Doordat u de hartje plat druk met de blok/vilt borstel wordt het biljart sneller.
 • 4. Statische doek.
  Met deze doek kunt u kleine vuiltjes tussen het wisselen van de partij opnemen. Wrijf met de doek over het biljartlaken en banden. Kleine vuiltjes blijven hechten aan het doek. Daarna de doek af stofzuigen of uitkloppen. Deze doek is van een ander materiaal gemaakt als biljartlaken. Waardoor het biljartlaken niet extra slijt.

Reacties

 1. Martin van Kuijk Martin van Kuijk

  Wat een nuttige informatie. Heb dit uitgeprint en neergelegd bij onze biljartvereniging. Bedankt hiervoor.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.