Pomerans onderhoud


Uw pomerans dient ruw te zijn. Pomeransen zijn van leer gemaakt. Als de pomerans ruw is kan het krijt goed vasthouden. In de loop van tijd zal de keu gaan ketsen (de keu glijdt van de bal af). Met een speciaal schuurvijltje dat u meegeleverd krijgt bij een aankoop van een keu, kan u de pomerans weer opruwen. Ook hebben wij diverse andere schuur en slijp middelen voor uw pomerans. Let op dat u het krijt “smeert”. Dus het krijtje op en neer bewegen            ,   
en niet het krijtje “uithollen”          

Diverse pomeransen


Gemaakt van rundleer of van varkensleer (gelaagd).
Wij adviseren de gelaagde pomerans. Dit doordat deze beter het krijt vasthoud. Ook blijft de pomerans beter in vorm, heeft goede veerkracht en gaat veel langer mee. De meest verkochte pomerans hierin is de Da Vinci pomerans of Kamui pomerans.

Pomerans vernieuwen


Dit kunt u bij ons op professionele wijze laten uitvoeren. Klaar terwijl u wacht. Wilt u zelf uw pomerans vernieuwen volgen hier de aanwijzingen:

 1. Belangrijk is dat de bovenkant van de witte dop (ferule) vlak
  is en blijft. Dit kunt u doen met een stanley mes of met een “schuurring” of “cue tip sander Tefco”. Schuur nooit uit de hand want dan wordt de dop niet vlak maar bol en heeft de pomerans geen goede lijmvlak.
 2. Onderkant van de nieuwe pomerans op een vlak stuk schuurpapier opruwen (betere lijm verbinding).
 3. Aanbevolen lijm “Artemis”pomeranslijm die nog even corrigeerbaar is na verlijming.
 4. Klem de pomerans na eenzijdige verlijming onder een pomerans klem.
 5. Na droging (minimaal 30 min.) kunt u de pomerans bijwerken met een speciale pomerans puntenslijper of voorzichtig met een vijl.
 6. Bovenkant van de pomerans in model schuren (enigszins bol) en opruwen.
 7. Klaar voor gebruik.

Alle producten kunt u terug vinden op onze website.

Pomeransen en doppen

Pomerans kopen voor u biljartkeu? Van den Broek Biljarts staat voor u klaar. In onze webwinkel vindt u het ruime aanbod van pomeransen en doppen van de specialist op biljartkeu en biljart gebied in Nederland. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten pomeransen, doppen en veel meer keu accessoires. Dus als u een pomerans wilt kopen, vindt u alles wat u nodig heeft in onze internetwinkel. 

 • Advies op maat door ervaren vakmensen
 • Bestel online of bezoek onze biljart winkel in Amere
 • Vanaf €125,- gratis bezorging
 • Advies op maat door ervaren vakmensen
 • 036-5374054