Dart shafts

Dart Shafts voor een dartpijl hebben allemaal een universele schroefdraad. Deze Dart shafts passen eigenlijk altijd op de barrel. Er zijn verschillende materialen van dart shafts. En er zijn dart shafts van lang naar kort. De dart shafts kunnen van plastic zijn, maar ook zijn ook dart shafts van aluminium.  Ook zijn er dart shafts met een roterende bovenkant. Hierdoor is er minder kans dat de barel achter in een dart shaft weg ketst. Wij adviseren om van elke shafts 2 sets te kopen. Zo heb je altijd reserve darts shaft bij de hand als één kapot gaat tijdens het darten. 

Dart shaft lang of kort?

Dart Shafts zijn in diverse lengtes en materialen beschikbaar. De vlucht naar het bord wordt mede bepaald door de lengte van de dart shafts. Dat betekent eigenlijk dat de dart shaft voor een groot deel uw spel bepalen. Een dart in ze geheel is nooit langer dan 30,5 cm. Dit is de langste toegestane afmeting. De meeste gebruikte lengte door darters is medium. Dit komt doordat met korte of lange dart shafts, het moeilijker is om de tweede en derde pijlen langs de eerste pijlen te gooien. Wij hebben dart shafts beschikbaar in verschillende afmetingen. Wij adviseren om altijd met verschillende afmetingen te spelen zodat u daaruit kunt bepalen wat het beste bij u past. Uiteraard kunt u dit uitproberen in onze fysieke winkel in Almere. Bekijk hier de openingstijden.

Dart shafts materialen

Niet alleen de vlucht van de dartpijl wordt bepaald door de dart shafts, maar ook de stabiliteit. In dit geval speelt het materiaal van de dart shafts zeer zeker een rol. Iedere darter is natuurlijk uniek, en dat zorgt er ook weer voor dat de meningen verschillend zullen zijn over welk materiaal dart shafts nou het beste is. Ook dit is voor iedereen verschillend. Elke materiaal heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen. De meest voorkomende materialen op dart shafts zijn nylon en aluminium. Nylon is meestal wel goedkoper waardoor dit materiaal het meest voorkomende dart shaft is in de dart wereld.

Vervangen van Dart shafts

Een dart shaft is een onderdeel van de dartpijl die met regelmaat vervangen moet worden. De dart shaft is eigenlijk het meest kwetsbare gedeelte van de dartpijl en daarom moet die vaak vervangen worden. U kunt het beste meerder sets aan dart shafts op voorraad hebben zodat het spelen nooit onderbroken hoeft te worden. Ook bij professionals komt het regelmatig voor dat de dart shafts vervangen moeten worden. Dit is dus niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken, maar een algemeen bekend vaak voorkomend probleem.


Wij staan voor service

Wij staan u graag te woord als u twijfelt over een bepaald product of er vragen over heeft. Bestellingen vanaf €125,- worden gratis verstuurd in Nederland (Met uitzondering op tafels).

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u niet tevreden bent over het product. Geen probleem, uw product mag u gewoon retouren mits het product niet beschadigd is. Wij nemen retourproducten aan die binnen 14 dagen na levering zijn teruggestuurd.

Vragen over dart shafts?

Heeft u nog vragen over dart shafts? Dan kunt u natuurlijk bij ons terecht voor uitgebreid advies. Van den Broek Biljarts staat altijd voor u klaar. Dus bel gerust naar 0365374054 of mail naar [email protected] Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen in onze ruim gesorteerde winkel op de Bolderweg 37 A/B - 1332 AZ Almere-buiten. Wij beantwoorden graag al uw vragen over dart artikelen.

Dart shafts Van den broek biljarts dart shaft